Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor danes o prvem letu mandata vlade

Ljubljana, 25. novembra - Predsednik vlade Borut Pahor bo ob prvi obletnici delovanja vlade danes predstavil svoje pogled na prvo leto mandata vladne ekipe pod njegovim vodstvom. Pričakovati je tudi pojasnila glede zadnjih dogodkov oziroma razhajanj v vladni koaliciji.

Ljubljana, vlada.
Premier Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana, vlada.
Premier Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Pred letom dni, 21. novembra 2008, je namreč mandat za odgovornost za vodenje vlade prevzela nova vladna ekipa pod vodstvom Boruta Pahorja. V prvem letu mandata nove vlade je sicer že prišlo do prve rekonstrukcije ministrske ekipe, odmevala pa so tudi nekatera razhajanja med koalicijskimi strankami.

Do zadnjega zapleta je prišlo po glasovanju poslancev o nezdružljivosti poslanske in županske funkcije, ki je bila kljub temu, da jo predvideva koalicijski sporazum, v državnem zboru zavrnjena. V koalicijski partnerici Zares so bili do tega kritični, premier Pahor pa se doslej do tega vprašanja še ni opredelil. Odmeva tudi dogajanje v stranki DeSUS, kjer je prišlo do razkola v njeni poslanski skupini. Nekateri namreč ocenjujejo, da je dogajanje v DeSUS tudi koalicijski problem, saj lahko vpliva na razmerje sil v parlamentu.

mo/azu
© STA, 2009