Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sloveniji EP v košarki leta 2013, enoten videz slovenskih reprezentanc?

Portorož, 24. novembra - Drugi dan 6. mednarodne konference o športnem marketingu SPORTO v Portorožu so govorili o možnosti poenotenja videza slovenskih reprezentanc, spletnih in mobilnih vsebinah ter o uspešnih slovenskih športnikih kot nosilcih blagovnih znamk. Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je najavila kandidaturo za organizacijo evropskega prvenstva leta 2013.

Iztok Rems, generalni sekretar KZS, je povedal, da bi stroški same organizacije EP stali med 12,5 in 13 milijoni evrov. KZS bo morala, če bo uspešna pri kandidaturi, tri milijone evrov plačati Mednarodni košarkarski zvezi (FIBA), to kotizacijo pa naj bi po Remsovih besedah pokrila država. Rems je dejal, da trenutno o kandidaturi razmišljajo le Italijani, v naši državi pa bi tekmovanja potekala v Mariboru, Celju, Kopru in Ljubljani.

Slovenski športniki so glede na velikost države in številčnost naroda v svetovnem merilu zelo uspešni, nastopajo pa v zelo različni športni opremi, ki ni niti barvno usklajena. Nizozemce, Hrvate in mnoge druge narode je takoj mogoče prepoznati po značilni barvi športne opreme. Pri nas pa so že reprezentance različnih disciplin Smučarske zveze Slovenije v različnih tekmovalnih oblačilih. Podobno je tudi v drugih športih, kar gotovo ne vpliva pozitivno na boljšo prepoznavnost.

jz/ad/ad
© STA, 2009