Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bo Slovenija gostila košarkarsko EP leta 2013?

Portorož, 24. novembra - Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je najavila kandidaturo za organizacijo evropskega prvenstva leta 2013. Iztok Rems, generalni sekretar KZS, je drugi dan 6. mednarodne konference o športnem marketingu SPORTO v Portorožu povedal, da bi stroški same organizacije stali med 12,5 in 13 milijoni evrov.

Ljubljana.
Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Iztok Rems.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

KZS bo morala, če bo uspešna pri kandidaturi, tri milijone evrov plačati Mednarodni košarkarski zvezi (FIBA), to kotizacijo pa naj bi po Remsovih besedah pokrila država. Trenutno o kandidaturi razmišljajo le Italijani. V naši državi bi tekmovanja potekala v Mariboru, Celju, Kopru in Ljubljani.

Pomembni pogoji so tudi dvorane z ustrezno kapaciteto; za finale je potrebna dvorana za najmanj 12.000 gledalcev. V Sloveniji trenutno nimamo niti ene košarkarske dvorane, ki bi zadostila predpisom FIBA za igranje reprezentančnih tekem. Dvorani v Celju in ledena dvorana hale Tivoli ustrezata po številu gledalcev, mariborski Tabor in Bonifika v Kopru pa imata dovolj prostora, če bi jih prilagodili. Finale bi bilo mogoče v dvorani Stožicah, ki jo nameravajo graditi v Ljubljani. V stroške izvedbe, med 12,5 in 13 milijoni evrov, niso všteti stroški za infrastrukturo.

jz/ag/ad
© STA, 2009