Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Celju svet mednarodne konference skavtstva

Ljubljana, 26. novembra - Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov bo od danes do nedelje v Celju gostilo svet evropsko-mediteranske regije Mednarodne katoliške konference skavtstva. Dogodka se bo udeležilo vsaj 60 skavtov iz več kot 16 držav, so sporočili organizatorji. Udeleženci, ki med drugim prihajajo tudi iz Izraela, Palestine, Jordanije in Egipta, bodo pridobivali nova znanja na seminarjih ter spoznavali medsebojne kulturne raznolikosti.

Ljubljana, stolnica.
Skavti.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Ljubljana, hotel Slon.
Skavti.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Dogodek v Celju pripravlja ekipa mladih prostovoljcev, ki bo poskrbela tudi za doživetje slovenske kulture s predstavitvijo etnoloških zanimivosti, kulinaričnih specialitet in ogledi turističnih znamenitosti. Skavte bo v Celju pozdravil mariborski nadškof pomočnik Anton Stres, med obiskom prestolnice pa se bodo srečali še z ljubljanskim nadškofom Alojzom Uranom.

Mednarodna konferenca združuje več kot 50 katoliških skavtskih organizacij, razdeljenih na štiri svetovne regije. Njeno osnovno poslanstvo je s pomočjo skavtske metode prispevati k polni vzgoji mladih ljudi z vidika katoliške vere.

spc/azu
© STA, 2009