Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

MOL se v letu 2010 obeta proračun v višini okoli 321,5 milijona evrov

Ljubljana, 24. novembra - Ljubljanski mestni svet je včeraj po drugem rebalansu letošnjega proračuna, ki je glede na veljavni proračun nižji za dobrih 28 milijonov evrov, sprejel tudi osnutek proračuna za leto 2010 v višini dobrih 321,5 milijona evrov. Po mnenju opozicije je tako kot rebalans tudi osnutek proračuna prenapihnjen.

V osnutku načrtovani prihodki znašajo dobrih 311 milijonov evrov. Proračunski primanjkljaj je predviden v višini dobrih 3,2 milijona evrov, občina pa načrtuje odplačilo dolga v višini dobrih sedem milijonov evrov in za deset milijonov zadolževanja.

Opozicijski svetniki so med drugim opozorili na zmanjševanje sredstev za investicijsko vzdrževanje objektov predšolske vzgoje in za urejanje igrišč, na povečevanje plačil domačih obresti, ki bodo prihodnje leto znašala pet milijonov evrov. Po njihovem mnenju je nerealno pričakovati več davčnih prihodkov kot letos, ljubljanska oblast bi morala biti bolj dejavna pri črpanju evropskih sredstev, več sredstev pa bi morala med drugim nameniti tudi za zdravstvo in za financiranje športnih društev.

spc/mo/apo
© STA, 2009