Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Erasmus Student Network danes praznuje 20 let delovanja

Maribor, 24. novembra - Oddelek za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru danes v Štuku pripravlja praznovanje 20. obletnice delovanja Erasmus Student Network (ESN) v Evropi. ESN je v postala največja študentska organizacija v Evropi, namenjena študentski izmenjavi. Njene sekcije delujejo v kar 297 visokošolskih zavodih, v 32 državah, svoje storitve ponuja več kot 150.000 študentom in deluje večinoma na osnovi prostovoljnega dela..

Pretok mobilnosti študentov je iz leta v leto večji. V študijskem letu 2008/09 je z mariborske univerze na študij v tujino odšlo okoli 300 študentov, večina preko programa Erasmus. V letošnjem letu se je to število še povečalo in približalo 400 študentom. Na študij v Maribor pa na semester pride približno 180 študentov iz tujine.

Leto 2009 je posvečeno obeležitvi jubileja Mednarodne mreže programa Erasmus, saj je bila prva ESN sekcija v Evropi ustanovljena 16. oktobra 1989. V Sloveniji deluje pet ESN sekcij. Poleg dveh v Mariboru, so aktivne še sekcije v Ljubljani, Kranju in na Primorskem.

vi/apo
© STA, 2009