Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dober mesec pred koncem leta v MOL rebalans proračuna

Ljubljana, 23. novembra - Ljubljanski mestni svetniki so danes sprejeli drugi rebalans proračuna za leto 2009, ki je glede na veljavni proračun nižji za dobrih 28 milijonov evrov in znaša 315.509.573 evrov. Urša Otoničar z oddelka za finance je ob tem pojasnila, da sta glavna razloga za rebalans drugačno gibanje proračunskih prihodkov in vključitev novih obveznosti v proračun. Načrtuje se za 40 milijonov manj prihodkov, občina nadeja tudi 12 milijonov evrov od prodaje deleža v Javni razsvetljavi.

Za opozicijo je rebalans, ki se sprejema le dober mesec pred koncem leta, zgolj lepotna operacija. Gregor Istenič (SD) se je ob tem vprašal, zakaj so se odločili za rebalans, ko pa občina za realizacijo proračuna šteje fakture le do 30. novembra. Račune bi lahko namreč po njegovem v sedmih dneh zagotovili le v primeru, da so vsi odhodki že v hiši in čakajo na potrditev tega rebalansa, da se lahko realizirajo.

Župan Zoran Janković je ob tem dejal, da so natančno pretehtali potrebe, preden so prerazporejali sredstva, in dodal, da ga čudi, da ob vseh razpravah ni nihče vložil nobenega amandmaja. Svetniki so sprejeli tudi zaključni račun občinskega proračuna za leto 2008.

spc/mo
© STA, 2009