Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana v soboto umrl še en bolnik z novo gripo

Ljubljana, 23. novembra - V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana je v soboto zjutraj umrl še en bolnik z novo gripo. Bolnik, ki so ga v ljubljanski klinični center premestili iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, je imel hudo osnovno bolezen. Ta se je po besedah Matjaža Jereba z ljubljanske infekcijske klinike zapletla po okužbi z virusom nove gripe.

Ljubljana.
Laboratorij IVZ za virologijo - nacionalni referenčni laboratorij za influenco.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Testiranje vzorcev, raziskave, laboratorij.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Osnovna bolezen umrlega, ki je bil star nekaj več kot 50 let, je bila po besedah Jereba tudi odločilen vzrok za smrt bolnika. Sicer pa so na intenzivni oddelek ljubljanskega kliničnega centra premestili tudi 37-letno bolnico iz Slovenj Gradca, katere stanje je zelo resno in je noseča, so povedali na današnji novinarski konferenci ljubljanskega kliničnega centra.

Do sedaj se je na intenzivnem oddelku kliničnega centra zdravilo pet bolnikov, od katerih sta dva umrla. Trenutno so na ljubljanskem kliničnem centru hospitalizirani še trije odrasli bolniki in sedem otrok z dokazano okužbo. Bolni otroci so večinoma stari nekaj pod enim letom starosti, najstarejši pa je star 12 let.

ago/td/mo/mo
© STA, 2009