Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Goran Vojnović pred startom snemanja celovečernega prvenca Piran - Pirano

Ljubljana, 23. novembra - Iz domačih filmskih logov je danes prišla novica, da se uspešni 29-letni pisatelj Goran Vojnović pripravlja na začetek snemanja prvega celovečernega igranega filma z naslovom Piran - Pirano. Prva klapa bo padla 30. novembra v ljubljanskem studiu Viba film.

Portorož.
Pisatelj Goran Vojnović.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V mednarodni ekipi so preverjena igralska imena kot tudi obetavni ali povsem neznani obrazi. Pred kamero bodo stopili Mustafa Nadarević, Boris Cavazza, Nina Ivanišin, Peter Musevski, Nataša Tič Raljan, Janko Petrovec, Jožica Avbelj, Aleksandar Rajaković Sale in mnogi drugi.

V filmu se bodo prepletle usode Italijana Antonia, Bosanca Veljka in Slovenke Anica, ki so v vojno zašli kot otroci in so bili vsak na svoj način njene žrtve. Pol stoletja kasneje njihova kratka skupna pot v zadnjih dneh vojne oživi, ko se Antonio vrne v Piran, da bi še enkrat videl rojstno hišo.

Film realizira producentska hiša Arsmedia s finančnimi sredstvi Filmskega sklada RS in tehničnimi uslugami FS Viba film, v koprodukciji z Jadran filmom Zagreb in RTV Slovenijo ter v sodelovanju z občino Piran. Film bo septembra predpremierno predstavljen v Piranu, v domačih kinih naj bi bil oktobra 2010.

Vsestranski Vojnović, ki je za prvi roman Čefurji raus! prejel nagrado Prešernovega sklada, je sicer režiser, o filmu in drugih žgočih temah pa redno piše v več slovenskih medijih.

zzv/tv/zzv
© STA, 2009