Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Finski kriminalist Björkqvist: Denar iz Patrie se je stekel v SDS

Ljubljana, 23. novembra - Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS, poroča današnje Delo, ki se sklicuje na navedbe glavnega finskega kriminalista v zadevi Patria Kaja Erika Björkqvista. Ta je namreč na izrecno vprašanje, ali razpolaga z dovolj gradiva, da lahko z gotovostjo reče, da se je denar iz finskega nacionalnega podjetja Patria ob nakupu tamkajšnjih osemkolesnikov stekel v nekdanjo največjo koalicijsko stranko SDS, odgovoril z "da".

Kot je še dejal finski kriminalist, preiskava ne bo končana pred poletjem prihodnje leto, po njegovih besedah tudi zaradi slabe angažiranosti slovenskih kriminalistov.

Predsednik SDS Janez Janša je za časnik pojasnil, da - kolikor je seznanjen - SDS iz Finske ni nikoli dobila nobenih sredstev, prav tako ne od kod drugod iz tujine. Vsako leto finance stranke pregleda računsko sodišče, ki ravno ta čas pregleduje minulo leto in lansko kampanjo. Sicer pa po navedbah Janše po nobenih volitvah SDS ni imela toliko dolga kot po lanskih.

pa/tz/apo
© STA, 2009