Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenske tekačice izpolnile olimpijsko normo

Beitostoelen, 22. novembra - V Beitostoelnu na Norveškem so si zmago na današnji štafetni preizkušnji za ženske pritekle Švedinje Anna Olsson, Sara Lindborg, Anna Haag in Charlotte Kalla (58:37,1). Druge so bile Norvežanke (+16,7), tretje pa Finke (+22,0). Slovenke Anja Eržen, Petra Majdič, Vesna Fabjan in Barbara Jezeršek so zasedle deveto mesto (+2:05,1).

Slovenska četverica, tekačice so v štafeti nastopile po skoraj dveh letih, si je z današnjim uspešnim nastopom priborila tudi olimpijsko vozovnico v Vancouver. V prvi predaji v klasičnem slogu je nastopila 17-letna Anja Eržen, ki do predaje zaostala nekaj več kot minuto in Petri Majdič predala kot 15. Dolanka je zaostanek zmanjšala za slabe štiri sekunde in ob predaji zasedala 13. mesto, vendar se je zelo približala številnim reprezentancam.

Tretja je nastopila Vesna Fabjan. Ta je napredovala na sedmo mesto in Barbari Jezeršek ponudila lepo izhodišče za dober nastop. Triindvajsetletnica je petkilometrski krog pretekla dobro in na koncu ekipi prisprintala deveto mesto z zaostankom nekaj več kot dve minuti (2:05,1).

jd/lr/jd
© STA, 2009