Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Tednu Karitas zbiranje pomoči za brezposelne in socialno ogrožene

Ljubljana, 23. novembra - Danes se začenja Teden Karitas, ki bo potekal pod naslovom Kruh za življenje. Katoliška cerkev želi z dobrodelnimi akcijami in drugimi družbeno-kulturnimi dogodki opozoriti javnost na socialno najbolj ogrožene člane naše družbe. V zadnjem letu se je zaradi gospodarskih razmer in naraščajočega števila brezposelnih število socialno najbolj ogroženih prosilcev v primerjavi z letom prej povečalo za 30 odstotkov.

V letošnjem Tednu Karitas bodo po Sloveniji potekale številne prireditve, najpomembnejši pa bosta srečanje prostovoljcev Karitas na Ponikvi in tradicionalni, 19. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki ga bosta neposredno prenašala prvi program TV Slovenija in Radio Ognjišče. Slovenska Karitas bo zbrana materialna sredstva namenila najrevnejšim v Sloveniji.

Lani je skupna vrednost dobrodelnih in socialnih programov pomoči Slovenske karitas znašala skoraj 8,5 milijona evrov, največji del sredstev, to je dobre štiri milijone evrov, pa so prejele socialno ogrožene družine ali posamezniki ter starejši na robu preživetja.

apo/spc/td
© STA, 2009