Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mestne občine se odločajo o ustanovitvi svojega združenja

piše Sonja Poznič Cvetko

Ljubljana, 22. novembra - Ljubljanski mestni svet bo jutri odločal o ustanovitvi Združenja mestnih občin Slovenije, ki je potrebno, ker so problemi mestnih občin neprimerljivi z drugimi, je za STA pojasnil direktor ljubljanske mestne uprave Vasja Butina.

Poleg ptujskega mestnega sveta so sklep o članstvu v združenju sprejeli tudi v Slovenj Gradcu, večina občin pa ima po besedah Butine predviden sprejem ta oz. prihodnji mesec. Po besedah slovenjgraškega župana Matjaža Zanoškarja so jih manjše občine tako v Združenju občin Slovenije kot v Skupnosti občin Slovenije preglasovale.

Ustanovitev združenja podpirata tudi velenjski in novomeški župan Srečko Meh in Alojz Muhič. Po besedah novogoriškega župana Mirka Brulca pa tudi v Skupnosti občin Slovenije obstaja sekcija mestnih občin, ki bi ob večji angažiranosti županov mestnih občin lahko bolje delovala.

Z Brulcem, ki podpira združitev omenjenih združenj, se strinjata tudi celjski in mariborski župan Bojan Šrot in Franc Kangler, ki ne podpirata ustanovitve tretjega združenja. Po Šrotovem mnenju bi to prineslo le še več stroškov in drobljenja moči.

spc/apo/pse
© STA, 2009