Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zares zahteva vrh koalicije o koalicijskem sporazumu

Celje, 21. novembra - Člani Zaresa so na konvenciji v Celju potrdili poročilo in politične usmeritve predsednika stranke Gregorja Golobiča, s čimer so mu izrekli zaupnico. Sklenili so še, da bodo zahtevali sklic koalicijskega vrha, na katerem bi analizirali uresničevanje koalicijskega sporazuma.

Člani stranke so namreč v razpravi na konvenciji izražali nezadovoljstvo zaradi nedavno zavrnjenih sprememb zakona o poslancih, s katerimi bi uveljavili nezdružljivost poslanske in županske funkcije. Vprašanje je prvi načel predsednik stranke v svojem poročilu, ko je ocenil, da gre za škandal, o katerem bodo še resno govorili in ki bo to koalicijo postavil pred resno preizkušnjo. Nezdružljivost omenjenih funkcij so namreč koalicijske partnerice zapisale v koalicijski sporazum.

Kot je po glasovanju o njegovem poročilu dejal Golobič, sklica koalicijskega vrha niso zahtevali zato, da bi se tam razšli, ampak da bi po tej neprijetni epizodi spet prišli skupaj.

Državni zbor v četrtek ni sprejel sprememb zakona o poslancih, s katerimi bi uzakonil nezdružljivost poslanske in županske funkcije. Predlog so vložili vodje koalicijskih poslanskih skupin s prvopodpisano Cveto Zalokar Oražem iz Zaresa.

pse/mo/pse
© STA, 2009