Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ljubljanski mestni svet danes o rebalansu letošnjega proračuna in proračunu za 2010

Ljubljana, 23. novembra - Ljubljanski mestni svetniki bodo danes obravnavali predlog rebalansa proračuna za leto 2009 in osnutek proračuna za leto 2010. Višina rebalansa je glede na veljavni proračun nižja za dobrih 28 milijonov evrov in znaša nekaj več kot 315,5 milijona evrov. Načrtovani prihodki se tako znižujejo za dobrih 40 milijonov evrov. Za leto 2010 načrtovani prihodki znašajo nekaj več kot 311 milijonov evrov, odhodki pa skoraj 314,5 milijona evrov.

Mestni svet bo odločal tudi o ustanovitvi Združenja mestnih občin Slovenije in o včlanitvi v združenje ter o povečanju normativa za otroke v heterogenih oddelkih vrtcev v prvem starostnem obdobju za obdobje enega leta, s čimer bi v Ljubljani omogočili 50 dodatnih mest v vrtcih.

Med drugimi prostorskimi akti bodo obravnavali tudi odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje nekdanje tovarne Rog, kjer načrtujejo center sodobnih umetnosti, ob njem pa zgraditi več stolpnic, namenjenih predvsem stanovanjem in hotelu. Ljubljanski svetniki bodo danes odločali tudi o soglasju Javnemu zavodu Lekarna Ljubljana za ustanovitev podjetja.

spc/apo
© STA, 2009