Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bjoergnova premočno, Slovenke po pričakovanjih

Beitostoelen, 21. novembra - Norvežanka Marit Bjoergen je zmagovalka prve preizkušnje te sezone svetovnega pokala v smučarskem teku v Beitostoelnu. Drugo mesto je danes na 10 kilometrov v prosti tehniki dosegla Švedinja Charlotte Kalla, tretja pa je bila rojakinja slednje Anna Haag. Slovenka Petra Majdič je tekmo končala na 19. mestu, Vesna Fabjan na 36., Barbara Jezeršek pa na 73.

Prva tekma v Beitostoelnu, ki leži približno 220 kilometrov severozahodno od Osla, je pokazala razmerje moči, kot so ga v slovenskem taboru napovedovali že pred tekmo. Zaradi internih kvalifikacij odlično pripravljene skandinavske tekmovalke in nekoliko bolj zadržane slovenske tekačice, ki pa so kljub temu izpolnile cilj, navsezadnje tudi zato, ker je šlo za tekmo na razdalji, predvsem Majdičevi in Fabjanovi pa precej bolj leži sprint.

Na jutrišnji štafetni preizkušnji naj bi nastopile Barbara Jezeršek, Vesna Fabjan, Anja Eržen in Maja Benedičič, brez Petre Majdič, vendar bo trener Hudač ekipo dokončno oblikoval pozno popoldne.

jd/zza/jd
© STA, 2009