Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poleg Kranjca in Damjana na uvod v Kuusamo tudi Pikl in Mežnar

Lillehammer, 21. novembra - Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Matjaž Zupan je iz Lillehammerja sporočil, kdo bo branil slovenske barve na tekmah svetovnega pokala v Kuusamu. Poleg Roberta Kranjca in Jerneja Damjana, ki sta si mesti v ekipi zagotovila že pred časom, sta si nastop na uvodu v olimpijsko sezono zagotovila še Primož Pikl in Mitja Mežnar.

"A tudi ostali fantje so skakali solidno z manjšimi nihanji, kar za ta čas ni nič nenavadno. Robert Hrgota, Matic Kramaršič, Rok Urbanc in Peter Prevc gredo na tekme celinskega pokala. S svojimi skoki je najprijetnejše presenečenje tedenskih priprav gotovo prav mladi Prevc," je dejal Zupan.

Že v ponedeljek se bodo reprezentanti pod vodstvom Zupana in njegovega pomočnika Igorja Medveda odpravili proti severu Finske, kjer jih že pričakuje tudi Jernej Damjan. Slednji, ki se je s pomočjo trenerja Ari-Pekke Nikkole v olimpijski sezoni odločil za samostojno pot, je že nekaj časa na prizorišču prvih tekem svetovnega pokala, ki bodo prihodnji teden.

zza/zza
© STA, 2009