Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Komisija za peticije brez opozicije sprejela priporočilo varuhinje

Ljubljana, 21. novembra - Komisija državnega zbora za peticije je včeraj na nujni seji, ki jo je na zahtevo poslanskih skupin strank koalicije sklical podpredsednik Andrej Magajna, sprejela priporočilo varuhinje človekovih pravic Zdenke Čebašek-Travnik za leto 2008. Na seji ni sodeloval noben opozicijski član komisije.

Kot je po sklicu seje za STA opozorila predsednica komisije Eva Irgl, jo po uradni poti nihče ni obvestil o sklicu. Po njenih besedah je sklicevanje sej na tih in zahrbten način, mimo predsednika komisije ali odbora, samo še eden izmed pokazateljev, kako pritlehno deluje sedanja koalicija.

Kot je znano, komisija na seji 8. oktobra zaradi proceduralnih zapletov ni sprejela predloga priporočil o priporočilih varuhinje. Zato poročilo po sklepu kolegija državnega zbora ni bilo uvrščeno na oktobrsko sejo parlamenta.

Predvidoma bi morala komisija poročilo znova obravnavati 30. oktobra, vendar je sejo Irglova odpovedala. Zato sta poslanski skupini SD in Zares zahtevali sklic nujne seje komisije.

azu/vi/tvr/azu
© STA, 2009