Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

DZ ni potrdil zaključnega računa lanskega proračuna

Ljubljana, 20. novembra - DZ ni potrdil zaključnega računa proračuna za leto 2008. Za je glasovalo 32 poslancev, proti pa 37. Zavrnitev je bila pričakovana; da mu bodo odrekli podporo, so namreč že v dopoldanski razpravi napovedali predstavniki poslanskih skupin Zares, LDS in SD.

Ljubljana.
Državni zbor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana, DZ.
Odprtje konference, ki jo ob Tednu otroka pripravljajo državni zbor, ministrstvo za zunanje zadeve in varuhinja človekovih pravic.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana.
Državni zbor.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Računsko sodišče je v reviziji zaključnega računa lanskega proračuna tako kot že pri proračunu za leto 2007 ugotovilo, da so bila nepravilno knjižena predvsem vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. Slovenska odškodninska družba namreč upravičencev ni izplačala z izkupičkom od prodaje delnic Telekoma Slovenije, ki jih je nanjo prenesla država, temveč iz svojega drugega premoženja.

S tem davkoplačevalci niso bili nič oškodovani, država upravičencev pač ni izplačala iz enega žepa temveč iz drugega, je komentiral poslanec SDS Andrej Vizjak. Po drugi strani se zdijo Lojzetu Posedelu (Zares) ugotovitve revizorjev alarmantne. Prejšnji vladi je očital načrtno in zavestno prirejanje javnih financ.

jes/bg/jes
© STA, 2009