Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V nekaterih cepilnih centrih po Sloveniji brez naročanja za cepljenje proti novi gripi, v šolah povečana odsotnost zaradi okužbe

Ljubljana, 20. novembra - Število okužb z novo gripo po Sloveniji narašča. Doslej so se proti okužbi lahko cepili le zdravstveni delavci in kronični bolniki, v teh dneh pa so cepilni centri po Sloveniji začeli cepiti tudi zdravo prebivalstvo. V nekaterih cepilnih centrih se za cepljenje ni treba naročiti, saj cepijo vsakega, ki pride k njim.

Danes so z ljubljanskega in murskosoboškega zavoda za zdravstveno varstvo že sporočili, da pri njih od ponedeljka dalje za cepljenje ni več naročanja. Brez naročanja cepijo v Zdravstvenem domu Celje, v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica, prav tako v jeseniškem in ilirskobistriškem zdravstvenem domu. Cepljenje brez naročanja so uvedli tudi na Zavodu za zdravstveno varstvo Kranj.

Stroka sicer opozarja, da gre v naslednjih dneh pričakovati še večjo odsotnost zaradi nove gripe v različnih delovnih in vzgojno-varstvenih organizacijah. V nekaterih šolah namreč že te dni beležijo večjo odsotnost. Poudarjajo pomen higienskih ukrepov in izpostavljajo, da je najboljša preventiva cepljenje.

td/azu/ago/azu
© STA, 2009