Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Potrditev zaključnega računa lanskega proračuna vprašljiva

Ljubljana, 20. novembra - V poslanskih skupinah Zares, LDS in SD ne bodo podprli zaključnega računa proračuna za leto 2008. Po besedah poslanke SD Brede Pečan bodo dali s tem vladi vedeti, da mora pripraviti take spremembe zakonodaje, da bo lahko zaključni račun prikazoval pravo stanje.

Računsko sodišče je v reviziji zaključnega računa lanskega proračuna tako kot že pri proračunu za leto 2007 ugotovilo, da so bila nepravilno knjižena predvsem vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. Slovenska odškodninska družba namreč upravičencev ni izplačala z izkupičkom od prodaje delnic Telekoma Slovenije, ki jih je nanjo prenesla država, temveč iz svojega drugega premoženja.

S tem davkoplačevalci niso bili nič oškodovani, država upravičencev pač ni izplačala iz enega žepa temveč iz drugega, je komentiral poslanec SDS Andrej Vizjak. Po drugi strani se zdijo poslancu Zaresa Lojzetu Posedelu ugotovitve revizorjev alarmantne. Prejšnji vladi je očital načrtno in zavestno prirejanje javnih financ.

jes/bg/jes
© STA, 2009