Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Prvo leto vlade za NSi leto zamujenih priložnosti

Ljubljana, 20. novembra - Predsednica NSi Ljudmila Novak je delo vlade v prvem letu ocenila kot leto zamujenih priložnosti, zadolževanja, prelomljenih obljub, ideološkega boja in pomanjkanja dialoga. Za Novakovo vlada deluje izrazito parcialno in nepovezano, namesto, da bi pripravila celovit program reševanja krize.

Ljubljana.
Predsednica NSi Ljudmila Novak.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Predsednica NSi Ljudmila Novak.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Glede vladnega kadrovanja je za Novakovo že zdavnaj jasno, da predvolilne obljube Pahorja, da ne bo kadrovskih menjav, ne držijo. Pri Pahorjevi kadrovski politiki se po njenem namesto tega odvija celo pravi lov na čarovnice. Opozarja namreč, da so uslužbenci na nekaterih ministrstvih nadzorovani, šikanirani in velikokrat onemogočeni pri opravljanju svojih nalog.

Predsednica NSi je ocenila tudi pretekli teden predstavljeni osnutek novele zakona o Radioteleviziji Slovenija. Opozorila, da bo večino članov novega sveta RTVS imenovala politika in se ob tem vprašala, ali želi vlada res javno RTVS spremeniti v trobilo javne politike. Obžalovala je tudi, da v četrtek v DZ ni bil sprejet zakon o nezdružljivosti poslanske in županske funkcije.

ako/apo/apo
© STA, 2009