Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija ne more nadaljevati preiskave na Slovenskih železnicah brez predloga za pregon

Ljubljana, 20. novembra - Policija ne more nadaljevati z zbiranjem obvestil, ker ni bil podan predlog za pregon, je glede preiskave o skritih kamerah na Slovenskih železnicah na seji komisije za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami dejal pomočnik direktorja uprave kriminalistične policije Robert Črepinko.

Zvonko Černač (SDS) je ugovarjal, da takšnega "izgovora ne sprejema". Kot je dejal, se boji, da je nekomu v interesu, da se tisto, kar je bilo posneto, izgubi ali pa trajno izbriše. Črepinka je povprašal tudi po konkretnih izslednih doslej opravljene preiskave, vendar kriminalist na ta vprašanja ni želel odgovarjati.

Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je v odzivu na današnjo sejo poudarila, da je Černač grobo zlorabil svoja pooblastila. Kot je dejala, je šlo za javno politično obračunavanje in lansiranje političnih zarot. Črepinko je bil zato, ker je opravljal svojo zakonsko dolžnost in zaščitil interese predkazenskega postopka, šikaniran in politično napaden, je povedala ministrica.

pa/apo
© STA, 2009