Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Začenja se bazenski ples

Ljubljana, 20. novembra - Danes se z mestnim obračunom med Kokro in Triglavom začenja še letošnje vaterpolsko državno. V prvem delu se bo sedem ekip potegovalo za tri prosta mesta v drugem delu prvenstva, katerim se bodo v končnici pridružili državni prvaki vaterpolisti Rokave Kopra, vnovič udeleženci Jadranske lige.

Poleg omenjenih kranjskih ekip bodo igrali še Olimpija, Slovan, Branik, Žusterna in kot gost moštvo Dunaja, s čimer bo imel prvi del pridih nekdanjega skupnega tekmovanja z Avstrijci, Hrvati, Madžari in Italijani. Po prvotnem scenariju bi moralo v ligi nastopati celo osem ekip, a je celjski Posejdon tik pred zdajci udeležbo odpovedal.

Prvi del prvenstva se bo končal 22. maja prihodnje leto. Mesto v drugem delu ne bi smelo uiti kranjskemu Triglavu, ki se je pred sezono spogledoval celo z jadransko ligo. Poleg njih na mesto v končnici računata še mariborski Branik in ljubljanska Olimpija, z močno pomlajeno ekipo. Najhujši tekmec favoritom zna biti Dunaj, če bodo Avstrijci nastopali z vsemi tujimi vaterpolisti. Na spodrsljaje pa bodo upali predvsem pri Kokri, pa tudi pri Žusterni, kjer se bodo koprski mladci dokazovali trenerju Marinu Cetinu za preboj v prvo ekipo. Zanimivo ekipo bo imel tudi Slovan, za katerega bodo igrali tudi obetavni kamniški vaterpolisti.

V soboto bosta na sporedu še para Branik - Dunaj in Slovan - Žusterna, Olimpija pa je prosta.

ag/ag
© STA, 2009