Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadzorni svet NLB danes o poslovanju in načrtih za 2010

Ljubljana, 20. novembra - Nadzorni svet NLB naj bi na današnji redni seji obravnaval poslovanje banke v prvih devetih mesecih letos ter načrte NLB za prihodnje leto. Predvidoma bo znana tudi odločitev članov nadzornega sveta glede takojšnjega odhoda Stanislave Zadravec Caprirolo iz nadzornega sveta. Če bodo s prošnjo, ki jo je Zadravec Caprirolova izrazila ob ponedeljkovi predaji odstopne izjave, nadzorniki soglašali, bodo najverjetneje danes izvolili novega predsednika.

Nadzorni svet po odstopu Zadravec Caprirolove začasno vodi namestnik Rasto Ovin. Minister za finance Franc Križanič na četrtkovi novinarski konferenci na vprašanje o morebitnih političnih pritiskih na Zadravec Caprirolovo, naj odstopi s položaja prve nadzornice NLB, ni želel odgovoriti.

Poudaril je, da NLB "deluje stabilno in urejeno ter ima dobro in dinamično vodstvo, v katerega lastniki zaupamo". Izrazil je pričakovanje, da bo NLB pripravila nov strateški načrt, ostala pomembna banka v jugovzhodni Evropi in pridobila nove vire.

bst/bst
© STA, 2009