Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Podpis pogodbe med organizatorji univerzijade do 11. decembra

Ruše, 19. novembra - Organizacijski odbor za zimsko univerzijado, ki bo leta 2013 v Mariboru, je danes prižgal zeleno luč za podpis pogodbe o medsebojnem sodelovanju vseh partnerjev. Kot je dejal predsednik Slovenske univerzitetne športne zveze Otmar Kugovnik, so tako zdaj na dobri poti, da počasi zaključijo s formalnimi postopki in se lotijo vsebine.

Na današnji seji so se tako po besedah predsednika univerzitetne zveze dogovorili, da mora biti pogodba z vseh strani podpisana najpozneje do 11. decembra, nato pa bodo Mednarodni univerzitetni športni zvezi poravnali tri milijone evrov za organizacijske pravice.

Ruški župan Vili Rezman je zagotovil, da bodo projekt v celoti izpeljali, če bodo le deležni obljubljene pomoči države. Kot je dejal, je vlada že pred časom sprejela sklep o dodelitvi 12,5 milijona evrov sredstev, tisto, na kar organizatorji že nekaj časa zaman čakajo, pa je obrazložitev, v kateri bo bolj jasno zapisano, kdaj in s kakšno dinamiko bodo lahko pridobivali že odobrena sredstva.

gm/lr
© STA, 2009