Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanci DeSUS na čelu poslanske skupine zamenjali Žnidaršiča

Ljubljana, 19. novembra - Spor, ki je v DeSUS izbruhnil po imenovanju Henrika Gjerkeša na mesto ministra za lokalno samoupravo, je pripeljal do razkola v poslanski skupini. Potem ko je predsednik stranke Karl Erjavec v sredo napovedal odstop, če kot vodja poslanske skupine ne bo odšel Franc Žnidaršič, je pet poslancev DeSUS danes predsednika državnega zbora Pavla Gantarja obvestilo o zamenjavi Žnidaršiča, ki ga bo na mestu vodje poslanske skupine zamenjal Joško Godec.

Ljubljana, DZ.
Vodja PS DeSUS Franc Žnidaršič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Žnidaršič pravi, da o tej odločitvi še ni bil obveščen in napovedal, da se ji ne namerava podrediti. Predsednik DZ Gantar pa je pojasnil, da gre za avtonomno odločitev poslanske skupine, ki sama izbere svojega vodjo, zato jo bo upošteval.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je z odločitvijo poslancev zadovoljen, saj Žnidaršič ni želel upoštevati sklepov organov stranke - med njimi tudi sklepa o negostoljubju do poslanca Vilija Rezmana. Pričakuje, da se bodo napetosti med stranko in poslansko skupino sedaj umirile, saj je prepričan, da bo Godec poslansko skupino vodil v smislu uresničevanja politike DeSUS.

pa/td/mo/tz
© STA, 2009