Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec zaradi povečanja obolenj prepovedala obiske

Slovenj Gradec, 19. novembra - Zaradi vedno večjega števila primerov nove gripe ter drugih prehladnih in vročinskih obolenj, ki so na Koroškem v strmem porastu, so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec danes do preklica prepovedali obiske bolnikov. Obiski so dovoljeni le očetom novorojenčkov in enemu od staršev bolnega otroka.

Slovenj Gradec.
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Stanje 44-letnega bolnika z novo gripo, ki se zdravi v slovenjgraški bolnišnici, pa je zelo kritično. Prav tako je stanje resno pri še enem odraslem bolniku z novo gripo, pri dveh bolnikih pa je potek bolezni blažji. V bolnišnici oskrbujejo tudi štiri otroke s potrjeno novo gripo in devet otrok, pri katerih je bil postavljen sum na novo gripo. Nobeden od otrok ni resneje ogrožen.

Direktor Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem Evgen Janet ocenjuje, da bi glede na dosedanje primere nove gripe lahko rekli, da je na Koroškem za zdaj več primerov hujšega poteka bolezni kot drugje. Bolezen se pojavlja po celotni regiji, doslej je bilo cepljenih nekaj več kot 2000 ljudi.

vpu/td/td
© STA, 2009