Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Mariborska tekma prerasla v prvovrsten politični dogodek

Maribor, 18. novembra - V Mariboru nekaj ur pred začetkom kvalifikacijske nogometne tekme med Slovenijo in Rusijo že vlada obsedno stanje, zlasti med tistimi, ki skrbijo za varnost, saj se je športni dogodek sprevrgel tudi v prvovrstnega političnega. Tekmo si bo namreč poleg slovenskega političnega vrha ogledal tudi ruski predsednik Dmitrij Medvedjev.

Ker je predsednik Rusije ena najbolj varovanih oseb na svetu, je njegov obisk velik organizacijski zalogaj. Za varnost po neuradnih podatkih skrbi rekordnih 230 varnostnikov in več 100 policistov, prvič pa dogajanje na in okoli stadiona nadzorujejo tudi z novim sistemom videonadzora.

Medvedjev se bo med obema polčasoma na stadionu sestal tudi s slovenskim predsednikom Danilom Türkom.

Tudi na mariborskem letališču, ki je zadnja leta dokaj osamljeno, zadnja dva dni vlada prava mrzlica. Na njem so že pristala letala z organiziranimi navijači, ki jih v Mariboru pričakujejo okoli 1700. V štajersko prestolnico so pripotovali tudi ruski gospodarstveniki in drugi ugledneži, Roman Abramovič, enega izmed najbogatejših Rusov in lastnik angleškega nogometnega kluba Chelsea.

sk/gm/zza/sk
© STA, 2009