Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Koroškem in Savinjsko-šaleškem 10,8 odstotka brezposelnih

Velenje, 18. novembra - V Območni službi Velenje, ki pokriva koroško in savinjsko-šaleško regijo, je bilo konec oktobra registriranih 7124 brezposelnih oseb. Stopnja registrirane brezposelnosti je konec avgusta na tem območju znašala 10,8 odstotka, kar je 2,8 odstotne točke več kot decembra lani.

Velenje, Območna služba Velenje
Direktor Območne službe Velenje Robert Rajšter je na novinarski konferenci predstavil trg dela na območju velenjske službe in program javnih del za leto 2010
Foto:Lili Pušnik/STA

Direktor Območne službe Velenje Robert Rajšter je na današnji novinarski konferenci v Velenju napovedal, da bo število brezposelnih oseb najbrž naraščalo tudi prihodnje leto. Do konca oktobra se je v evidenco območne službe na novo prijavilo 7115 oseb oz. 61,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Med novinci prevladujejo delavci, ki so bili zaposleni za določen čas, trajni presežni delavci in iskalci prve zaposlitve. Kljub temu, da je manj potreb po delavcih in manj zaposlitev, pa so po Rajšterjevih besedah zaposlili 3179 oseb, od tega 72 odstotkov za določen čas.

bg/lpc/bg
© STA, 2009