Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vlada danes na obisku v Pomurju

Murska Sobota/Ljubljana, 18. novembra - Vlada bo danes v svojem prvem obisku katere od slovenskih regij obiskala Pomurje. Gre za najslabše razvito regijo, ki jo je dodatno prizadel predvsem stečaj Mure. Predstavniki vlade bodo obiskali več podjetij ter se sestali z župani, poslanci in gospodarstveniki iz regije, za katero je vlada sprejela tudi poseben interventni zakon.

Ljubljana.
Seja vlade.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Predsednik vlade Borut Pahor bo po dopoldanskem delovnem posvetu vlade obiskal podjetji Elrad International in Galex, sestal se bo tudi s predstavniki Zveze Romov Slovenije. Popoldne bo v Radencih srečanje vlade z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki iz Pomurja.

Finančna in gospodarska kriza je dodatno zmanjšala gospodarsko moč regije. Stečaj je doletel tudi Muro in njene družbe, v katerih je bilo okoli 2600 zaposlenih. Vlada je za ohranitev in ustvarjanje novih delovnih mest ter zmanjšanje razvojnega zaostanka pripravila zakon o Pomurju, s katerim bo v šestih letih iz državnega proračuna za območje namenila več kot 260 milijonov evrov.

bst/jb/bst
© STA, 2009