Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Danes vrhunec slovenske nogometne vročice

Ljubljana, 18. novembra - Slovensko nogometno reprezentanco čaka drevi ob 20.45 na mariborskem stadionu Ljudski vrt odločilna tekma proti Rusiji za preboj na nogometno svetovno prvenstvo leta 2010 v Južnoafriški republiki. Po zaostanku z 1:2 s stadiona Lužniki vodi četo selektorja Matjaža Keka na prvenstvo zmaga z 1:0 ali z dvema goloma razlike.

Kljub temu, da imajo prednost s prve tekme Rusi in da slednje praktično vsi priznavajo za favorite, pa v slovenskem taboru tokrat v en glas poudarjajo, da je cilj zgolj in samo preboj na svetovno prvenstvo. Kek večjih težav s poškodovanimi igralci nima.

Pravico na travnati površini bo danes zvečer v Mariboru delil Norvežan Terje Hauge, ki mu bodo pomagali še Kim Haglund, Frank Andas in Tommy Skjerven. Delegat bo Belgijec Fernand Meese.

Sicer pa poleg Slovenije in Rusije v dodatnih kvalifikacijah tekmuje še šest evropskih ekip, ki bodo danes prav tako igrale povratne tekme. Grčija in Ukrajina sta se na prvi tekmi razšli z 0:0, Irska je doma izgubila proti Franciji z 0:1, Portugalska pa je premagala Bosno in Hercegovino z 1:0.

lr/tb/lr
© STA, 2009