Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Za zimsko službo v MOL 812 delavcev in okoli 5,5 milijona evrov

Ljubljana, 17. novembra - Zimska služba Mestne občine Ljubljana je na sezono 2009/10, ki se je začela v nedeljo, po zagotovilih župana Zorana Jankovića izjemno dobro pripravljena. Kot je na novinarski konferenci pojasnila načelnica oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Irena Razpotnik, bo za zimsko službo na območju Ljubljane skrbelo 812 delavcev Komunalnega podjetja Ljubljana.

Za izvedbo programa zimske službe je Ljubljana to sezono namenila 5.496.389 evrov, skrbeli pa bodo za okoli 880 kilometrov cestnih odsekov, 556 kilometrov pločnikov in 127 kilometrov kolesarskih stez. Letos so po besedah Razpotnikove pripravili tudi nekaj novosti, ki bodo razbremenile okolje. Tako bodo za posipanje tlakovanih površin in odpravljanje poledice v čim večji meri uporabljali mešanice soli in peska, ki okolje manj obremenjuje.

Ob tem je Razpotnikova še napovedala, da bo tudi letos KPL Ljubljančanom, ki bodo to želeli, razdelil po 20 kilogramov brezplačne soli. Lani so je meščanom razdelili 28 ton.

spc/td
© STA, 2009