Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Janković bo o vnovični kandidaturi vprašal tudi Ljubljančane

Ljubljana, 17. novembra - Zoran Janković, ki je županovanje v Ljubljani uradno prevzel na današnji dan pred tremi leti, ob obletnici pravi, da se o vnovični kandidaturi na volitvah prihodnje leto še ni odločil in bo o tem v anketi povprašal tudi Ljubljančane.

Ljubljana.
Ljubljanski župan Zoran Janković.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Ljubljanski župan Zoran Janković.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Anketi je Janković izvedel tudi po prvih dveh letih svojega mandata in obakrat sta pokazali, da je z njegovim delom zadovoljnih več kot 80 odstotkov meščanov. Janković je sicer že poleti napovedal, da se bo o vnovični kandidaturi odločil okoli novega leta.

Od 22 projektov, ki jih je župan obljubil ob nastopu mandata, so trije v fazi pridobivanja gradbene dokumentacije, ostali pa so že izvedeni ali v fazi izvedbe. Kot je predstavil že v začetku novembra, zamujajo garažna hiša pod osrednjo ljubljansko tržnico, center sodobnih umetnosti Rog in športni kompleks Ilirija. Vsi ostali projekti bodo po njegovih zagotovilih kljub zamudi končani v tem mandatu. Sicer pa tretje leto mandata, kot poudarja, zaključuje z uspešno realizacijo več kot 500 projektov.

spc/td
© STA, 2009