Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovo od Humarja v objemu gora

Kamnik/New Delhi, 17. novembra - Prijatelji in vsi, ki so spremljali dosežke Tomaža Humarja, se bodo lahko od njega poslovili na komemoraciji, ki bo v soboto pod gorami, katerim je bil predan od mladih let. V Kamniški Bistrici bodo odkrili spominsko ploščo. Na ta dan bo veljal posebni prometni režim ter bo vzpostavljena posebna avtobusna linija, in sicer ob 9., 9.30 in 10. uri iz Kamnika ter ob 14., 14.30 in 15. uri iz Kamniške Bistrice.

Ljubljana.
Alpinist Tomaž Humar
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Na nemškem veleposlaništvu v Katmanduju, kamor so v soboto pripeljali tragično preminulega Humarja, potekajo še zadnje formalnosti za pridobitev dovoljenja za pokop alpinista, je dejal vodja Komisije za odprave v tuja gorstva pri Planinski zvezi Slovenije Tone Škarja, ki je v Katmanduju spremljal potek Humarjevega reševanja in je na poti v Slovenijo. Humarjevi svojci so se odločili za upepelitev, pepel pa bodo raztrosili pod goro, na kateri je za vedno ostal.

Od jutri naprej bo žalna knjiga, v katero se je danes vpisal premier Pahor, bo odprta tudi na spletni strani www.kamnik.si.

am/jz/jz
© STA, 2009