Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ravenske plavalce zdesetkala nova gripa

Ravne na Koroškem, 17. novembra - Plavalce ravenskega Fužinarja je v zadnjih dneh zajela epidemija nove gripe. V klubu menijo, da so se plavalci in plavalke okužili na mitingu v Beogradu, prvi novembrski konec tedna. V tem trenutku so pri širitvi bolezni kar nemočni, saj od zdravstva in krovne športne organizacije niso dobili navodil, kako naj ravnajo.

Trenutno najbolj odmevna plavalka, ki je obolela, je aktualna mladinska evropska prvakinja Tjaša Oder, ki je prav na mitingu v Beogradu dosegla nov absolutni slovenski rekord na 1500 metrov prosto, kar je bil obenem tudi šesti najboljši dosežek veh časov na svetu. Kot pravijo v ravenskem klubu, pa jih skrbi predvsem dejstvo, da ne najdejo sogovornika, ki bi jim svetoval, kako naj ravnajo v klubu, da bi zajezili nadaljnjo širitev bolezni. Obenem je povedal, da so v klubu že odpovedali nekatere nastope, žal tudi nastope tistih plavalcev, ki so nameravali ta konec tedna v Zagrebu loviti norme za nastop na evropskem prvenstvu v Carigradu.

Skrivnostna viroza, ki bi bila lahko tudi nova gripa, pa se je pred kratkim lotila tudi Jerneja Godca, ki študira v Kaliforniji. Slednji je bolezen že prebolel, na koncu pa je bil Godec zelo zadovoljen, da ni dobil klasične gripe, pri kateri je po njegovem mnenju okrevanje daljše kot pri novi, če ni zapletov.

ag/lr/ag
© STA, 2009