Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Minister Svetlik poudaril, da je velenjska občina zgled drugim pri reševanju socialnih vprašanj

Velenje, 17. novembra - Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je po današnjem obisku velenjske občine povedal, da je lahko velenjska občina zgled drugim občinam v Sloveniji pri reševanju socialne problematike. Po mnenju ministra imajo namreč Velenjčani organiziran pristop javnih in humanitarnih organizacij na področju sociale.

Kot je pojasnil Svetlik, je velenjska občina uspešno prepoznala in se vključila v socialne projekte, ki jih pripravlja resorno ministrstvo. Poudaril je tudi, da občina zna dobro povezati vse akterje na področju socialne problematike, v ospredju današnjih pogovorov z velenjskim županom Srečkom Mehom pa je bila izgradnja novega doma za varstvo starejših, katerega gradnjo bo ministrstvo podprlo.

Na 10,3-odstotno stopnjo brezposelnosti v Velenju se je Svetlik odzval z besedami, da je velenjski bazen tipičen primer, kjer je bilo v preteklosti veliko delovnih mest in industrijskega potenciala, zaradi recesije pa je zdaj prišlo do prestrukturiranja gospodarstva.

lpc/pa
© STA, 2009