Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zunanji ministri EU z obrambnimi o BiH, z razvojnimi o Afganistanu

Bruselj, 17. novembra - V Bruslju se bo danes nadaljeval niz srečanj zunanjih, obrambnih in razvojnih ministrov Evropske unije, ki se jih bosta udeležila tudi slovenska pristojna ministra Samuel Žbogar in Ljubica Jelušič. Zunanji in obrambni ministri bodo na skupnem zasedanju govorili o Bosni in Hercegovini, zunanji in razvojni ministri pa na skupnem srečanju o razvojni pomoči Afganistanu.

Belgija.
Evropski parlament.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Belgija, Bruselj.
Evropski parlament.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA/Thierry Monasse

Belgija, Bruselj.
Evropski parlament.
Foto: Thierry Monasse/STA
Arhiv STA

Zunanji in obrambni ministri bodo govorili o prihodnosti vojaške operacije EU v BiH, imenovane Althea, konkretno o prehodu operacije iz izvršne vojaške v svetovalno. Odločitve o datumu za ta prehod še ni pričakovati, saj je za preobrazbo Althee najprej nujno doseči napredek v notranjih procesih BiH, ki pa ga še ni.

Zunanji in razvojni ministri pa bodo govorili o Afganistanu, kjer tudi Slovenija načrtuje nekaj konkretnih razvojnih projektov. Že včeraj so o Afganistanu govorili zunanji in obrambni ministri EU na neformalnem srečanju, ki se ga je udeležil tudi generalni sekretar zveze Nato Anders Fogh Rasmussen.

pm/mc
© STA, 2009