Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na PU Celje predstavili podrobnosti petkovega napada na kriminalista in policista

Celje, 16. novembra - Vodja celjskih kriminalistov Jože Senica je na novinarski konferenci v Celju predstavil potek petkovega napada na kriminalista in policista, ki so v okviru velenjske glasbene prireditve izvajali poostren nadzor, povezan s prodajo drog.

Senica je dejal, da so v petek zvečer kriminalisti hoteli ugotoviti identiteto 22-letnega Velenjčana, ki je kršil javni red in mir. V rokah je držal steklenico in očitno bil vinjen. Ob postopku se je 22-letnik razburil in ni hotel izročiti nobenih dokumentov, enega policista pa je ugriznil v roko.

V postopek sta se vmešala še dva njegova prijatelja, eden izmed njih pa je nenadoma s pestjo, na kateri je imel kovinski "bokser", udaril kriminalista v obraz in ga poškodoval. Kriminalist je potem padel na službeno vozilo, 23-letnik pa ga je z bokserjem še enkrat udaril v glavo.

Prvi mož celjskih policistov Karel Turk je napovedal, da bo policija kljub napadom na policiste še naprej skrbela za pravni red na strokoven, profesionalen in zakonit način.

lpc/azu
© STA, 2009