Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pivka bo prevzela družbo Delamaris

Pivka, 16. novembra - Družba Pivka perutninarstvo je podpisala pogodbo o nakupu podjetja za predelavo rib Delamaris. Zanj namerava dosedanjemu lastniku, holdinški družbi Amanita, odšteti 4,51 milijona evrov. Obe družbi si od tega obetata dolgoročne strateške sinergijske učinke, med drugim povečanje konkurenčne sposobnosti na slovenskem in tujih trgih.

Kot so danes sporočili iz Pivke, ki sicer posluje v sklopu poslovne skupine Jata Emona, so prevzemno pogodbo z družbo Amanita podpisali 13. novembra. V skladu z dogovorom bo Pivka v prihodnjih tednih, v kolikor bodo v celoti izpolnjeni pogoji prevzemne pogodbe, postala 100-odstotni lastnik družbe Delamaris.

V Pivki poudarjajo, da nameravajo ohraniti ter vlagati v nadaljnji razvoj proizvodne dejavnosti Delamarisa ter s tem ohraniti delovna mesta v tej družbi.

Pivka bo sicer preko Delamarisa vstopila v nov segment prehranskih izdelkov, ki pomenijo dopolnitev že obstoječega programa izdelkov Pivke in možnost uresničevanja sinergij med družbama.

arh/mke
© STA, 2009