Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Goršek obsodil napad na celjskega kriminalista

Ljubljana, 16. novembra - Generalni direktor policije Janko Goršek je danes ostro obsodil napad na celjskega kriminalista, ki se je zgodil v noči na soboto. Kot je poudaril, pa policije napadi na kriminaliste, policiste in predstavnike pravosodje ne bodo spravili v kot. Zaradi tega bodo v policiji še bolj enotni in energični pri preganjanju vseh oblik kriminala, je zatrdil direktor policije.

Nova Gorica.
Generalni direktor policije Janko Goršek.
Foto: Marko Cencič/STA
Arhiv STA

Goršek je pojasnil, da pa se je treba zavedati, da policisti in kriminalisti opravljajo enega tistih poklicev, kjer so takšni napadi zelo verjetni. Policisti, kriminalisti in sodniki morajo skrbeti za samozaščitno ravnanje, saj jih je praktično nemogoče povsem zaščititi. Kar direktorja policije bolj skrbi, pa je odnos dela javnosti do takšnih dejanj, saj je zasledil, da preveč posameznikov podpira takšne napade na policiste.

Kot je znano, so policisti v noči na soboto prijeli 23-letnega Velenjčana, ki je med postopkom ugotavljanja identitete v okviru poostrenega nadzora z nevarnim predmetom napadel enega od celjskih kriminalistov. Velenjčan je osumljen storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Goršek je sicer danes še povedal, da v zvezi z napadom na sodnico Katarino Turk Lukan v Radovljici ni nič novega.

pa/azu
© STA, 2009