Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V saborskih odborih brez podpore ratifikaciji arbitražnega sporazuma

Zagreb, 16. novembra - V odborih hrvaškega sabora danes niso dosegli soglasja glede ratifikacije arbitražnega sporazuma s Slovenijo, je sporočila predsednica hrvaškega nacionalnega odbora za spremljanje pogajanj z EU Vesna Pusić. Obenem je napovedala, da bo nova seja odborov potekala v četrtek popoldan ter da obstaja možnost, da bo sabor o sporazumu razpravljal še ta petek.

Hrvaška, Zagreb.
Predsednica hrvaškega nacionalnega odbora za spremljanje hrvaških pogajanj z EU Vesna Pusić.
Foto: Hina/STA
Arhiv STA

Hrvaška, Zagreb.
Predsednica hrvaškega nacionalnega odbora za spremljanje hrvaških pogajanj z EU Vesna Pusić.
Foto: Hina/STA
Arhiv STA

Kot je po današnji skupni seji svojega nacionalnega odbora in saborskega odbora za evropske integracije še pojasnila Pusićeva, bodo do četrtka potekala dodatna posvetovanja poslanskih skupin, da bi lahko nato na četrtkovi seji sprejeli stališče glede ratifikacije sporazuma. Izrazila je prepričanje, da so na pragu konsenza in da bo sabor sporazum potrdil z dvotretjinsko večino.

Predsednik saborskega odbora za evropske integracije iz vrst opozicijskih socialdemokratov Neven Mimica je medtem po seji izjavil, da SDP glede arbitražnega sporazuma ostaja "konstruktivno zadržan". Zadržan med drugim ostaja zato, ker se vlada še vedno ni izjasnila glede določitve kriterijev za oblikovanje seznama sodnikov arbitražnega sodišča.

jav/gi/jav
© STA, 2009