Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Ljubljani dvodnevni mednarodni seminar o novi gospodarski diplomaciji

Ljubljana, 16. novembra - Na Mednarodnem centru za spodbujanje podjetništva se je danes začel dvodnevni seminar o novi gospodarski diplomaciji. Kot je v uvodu povedal koordinator za gospodarsko diplomacijo na ministrstvu za zunanje zadeve Zvone Dragan, gospodarska diplomacija končno postaja tudi prednostna naloga ministrstva.

Dragan je poudaril, da se zunanje ministrstvo polno zaveda pomena gospodarske diplomacije kot integralnega dela sodobne diplomacije, zato so se odločili za nov, bolj učinkovit model gospodarske diplomacije. Na ministrstvu namreč ugotavljajo, da je dosedanji dvotirni sistem gospodarske diplomacije, kjer je bila pristojnost deljena med ministrstvi za gospodarstvo in zunanje zadeve, predstavljal številne težave.

Iz tega razloga se je vlada odločila, da bo naloge, zaposlene in sredstva gospodarskih predstavništev v tujini z Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije postopno prenesla na zunanje ministrstvo, kjer bodo okrepili direktorat za gospodarsko diplomacijo.

jes/uk/uk
© STA, 2009