Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Premier Pahor bo odgovarjal na vprašanja poslancev

Ljubljana, 16. novembra - Novembrska redna seja državnega zbora se bo danes začela s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom. Premier Borut Pahor bo odgovarjala na vprašanja treh opozicijskih in koalicijskega poslanca o arbitražnem sporazumu s Hrvaško, energetski politiki in gospodarski diplomaciji.

Na arbitražni sporazum s Hrvaško se bosta nanašali dve vprašanji Pahorju. Radovan Žerjav namerava predsednika vlade vprašati, ali je v luči zadnjih dogajanj pripravljen začasno zaustaviti ratifikacijo sporazuma. Podobno vprašanje bo na premiera naslovil Zmago Jelinčič, ki ga zanima, kako Pahor utemeljuje podpis in podporo Američanov hrvaški enostranski izjavi.

Andrej Vizjak bo Pahorja vprašal, zakaj prihaja do zastoja pri načrtovanju slovenske energetske politike in zastojih pri investicijah v obnovljive vire energije.

Vprašanje Franca Jurija pa se bo nanašalo na gospodarsko diplomacijo. Poslanca bo med drugim zanimalo, kako namerava država pomagati slovenskemu gospodarstvu pri vstopanju na nove trge.

mo/ako
© STA, 2009