Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Leviju so danes na vrsti slalomisti

Levi, 15. novembra - Po slalomu alpskih smučark bo Levi na severu Finske gostil uvodni slalom alpskih smučarjev. V najhujši konkurenci se bodo za prve točke borili štirje slovenski tekmovalci Mitja Valenčič, Mitja Dragšič, Matic Skube in Miha Kürner. Kar je dvakrat več od včeraj, ko sta tekmovali dve Slovenki. Tina Maze je z 12. mestom dosegla uspeh kariere v disciplini, ki ni njena paradna, Maruša Ferk pa je s 27. mestom prišla do prvih točk v novi sezoni.

Maribor.
Smučarka Tina Maze.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Kranjska Gora.
Alpska smučarka Tina Maze.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Vodja moške ekipe Urban Planinšek je dal priložnost obema najboljšima slovenskima slalomistoma Valenčiču, ki ima štartno številko 22, in Dragšiču s štartno številko 27, ki sta v minuli sezoni ob poškodovanemu Bernardu Vajdiču edina osvajala točke za slovenski moški tabor v tej disciplini.

Možnosti preostalih dveh, ki jim bo finska preizkušnja predstavljala dragocen vir izkušenj na tekmah najvišjega ranga, za uvrstitev v današnjo finalno vožnjo so manjše. V konkurenci 79 tekmovalcev bo Skube šel na progo kot 64 tekmovalec, takoj za njim Kürner s štartno številko 65.

am/ag/am
© STA, 2009