Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Rekord Čarmanove in številni dobri dosežki

Celje, 14. novembra - Plavalci so se v soboto v Celju pomerili na tradicionalnem 24. pokalu mesta Celje. Za najboljši posamični dosežek na mitingu je z dosežkom 26,83 poskrbel Triglavan Emil Tahirovič, Kranjčan pa je bil najboljši tudi na 100 delfin, kjer je tesno ugnal Radovljičana Robija Žbogarja in postal najboljši posameznik mitinga.

Ljubljana.
Plavalka Anja Čarman.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Kitajska, Peking.
Plavalka Anja Čarman.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Kitajska, Peking.
Plavalka Anja Čarman.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Druga plavalka Triglava, Anja Čarman, pa je že v dopoldanskem delu mednarodnega plavalnega mitinga v Celju dosegla nov slovenski rekord na 50 hrbtno - 28,21 sekunde. Osebni rekord je popravila za 45 stotink sekunde, državni rekord Urške Slapšak iz leta 2000 pa za 39 stotink. Prav Slapšakova je Čarmanovi za nov rekord podelila tudi zlato medaljo na celjskem mitingu. Zelo dobro je Čarmanova nastopila tudi na 100 in 200 hrbtno, kjer se je le na sekundo oziroma dve približala osebnemu rekordu.

Za najboljši posamični izid je v ženski konkurenci na 800 prosto poskrbela Radovljičanka Nina Cesar, sicer ap je miting postregel s številnimi novimi mladinskimi rekordi in drugimi rekordi v mlajših starostnih kategorijah. Prihodnji teden bo slovenska plavalna reprezentanca nastopila na mitingu v Zagrebu.

zzb/ag/lr/zzb
© STA, 2009