Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Berlinu še en festival rekordov, Mankoč četrti

Berlin, 15. novembra - Tudi svetovni pokal v Berlinu je že v sobotnem delu tekmovanja postregel s številnimi svetovnimi rekordi, Peter Mankoč pa je poskrbel za doslej edini slovenski nastop na tekmovanjih te ravni. Mankoč je na 100 mešano z zelo dobrim dosežkom 52,27 osvojil četrto mesto. Na 100 metrov mešano pa Mankoč očitno dobiva resnega tekmeca za decembrsko evropsko prvenstvo v Carigradu. Rus Sergej Fesikov je že v predtekmovanju z dosežkom 50,95 poskrbel za nov svetovni rekord, popoldan pa je bil le stotinko sekunde počasnejši. Pred Mankoča sta se prebila še Južnoafričana Gerhard Zandberg (51,05) in Darian Townsend (51,80).

Nemško občinstvo sta najbolj navdušila domača zvezdnika Paul Biedermann in Steffen Deibler. Biedermann je bil nepremagljiv na 400 prosto z novim svetovnim rekordom - 3:32,77. Deibler, tudi znanec slovenskih bazenov, pa je 50 delfin preplaval v 21,80 sekunde oziroma 26 stotink hitreje od lastnega svetovnega rekorda. Še ena nemška plavalka, Daniela Samulski, je poskrbela za evropski rekord na 50 hrbtno.

S tem pa rekordov še ni bilo konec. S slovenskega stališča vedno zanimiv nastop na 50 prsno je z najboljšim dosežkom na svetu, 25,25 sekunde, dobil Južnoafričan Cameron van der Burgh, njegov rojak Roland Schoeman je bil le dve desetinki sekunde počasnejši. Svetovna rekorda sta dosegla tudi Japonka Šiho Sakai na 200 hrbtno in Avstralka Leisel Jones na 100 prsno. Evropski rekord na 200 prsno je dosegel tudi Španec Melquiades Alvarez.

ag/jz/ag
© STA, 2009