Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

23-letni Velenjčan napadel kriminalista in ga lažje poškodoval

Celje, 14. novembra - S celjske policijske uprave so sporočili, da so policisti sinoči, nekaj pred polnočjo, odvzeli prostost 23-letnemu Velenjčanu, ki je med postopkom ugotavljanja identitete v okviru poostrenega nadzora z nevarnim predmetom napadel enega od celjskih kriminalistov in ga lažje poškodoval. Podrobnosti bodo predstavili v ponedeljek na novinarski konferenci.

V Sindikatu policistov Slovenije so navedli, da je bil pri opravljanju uradnih nalog v noči na soboto v Velenju fizično napaden podpredsednik tega sindikata. Storilec mu je z nevarnim predmetom poškodoval obraz in glavo, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ob nekoliko manj srečnih okoliščinah pa bi bile poškodbe lahko hujše in bi lahko imele trajne posledice za njegovo zdravje.

To je že drug fizičen napad na policista v zadnjih dneh, so zapisali v sindikatu, ki od predsednika vlade in ministrice za notranje zadeve pričakuje, da bosta ostro obsodila napade na policiste in kriminaliste ter jih označila kot napade na pravno državo.

tz/ab/tz
© STA, 2009