Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Rieschevi uvodni slalom sezone, Mazejeva 12.

Levi, 14. novembra - Nemka Maria Riesch je zmagovalka uvodnega slaloma sezone 2009/10 v Leviju na Finskem. Svetovna prvakinja in lanska zmagovalka slalomskega seštevka svetovnega pokala je za osem stotink sekunde prehitela Američanko Lindsey Vonn, tretje mesto pa je osvojila domača smučarka Tania Poutiainen. Nove točke svetovnega pokala sta osvojili tudi obe slovenski smučarki. Tina Maze je potrdila napovedi o dobri slalomski formi in tekmo končala na 12. mestu, Maruša Ferk pa je bila 27.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je po slalomskem uspehu kariere Tina Maze zdaj na petem mestu. V Leviju je potrdila napovedi, da se je v pripravljalnem obdobju močno posvetila tej tehnični disciplini, s katero v preteklih letih ni pretirano "prijateljevala". Nazadnje je 26-letna Korošica formo pred dnevi pilila slalomsko formo v dvorani v bližini Hamburga in bila pri tem uspešna, dva zelo dobra nastopa pa sta jo na Finskem potisnila na 12. mesto.

Jutri bo v Leviju še moški slalom, tudi s četverico Slovencev, karavana alpskega smučanja pa se nato seli na severnoameriško turnejo. Tja se na trening Mazejeva odpravlja že v nedeljo.

ag/lr/ag
© STA, 2009