Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bertoncelj uspešen, Pegan dvakrat padel pri peganu

Stuttgart, 13. novembra - Telovadec Sašo Bertoncelj je uspešno opravil kvalifikacije zadnje tekme svetovnega pokala v sezoni in se s četrto oceno (15,25 točke) na konju z ročaji uvrstil v sobotni finale najboljše osmerice. A Bertoncelj je tokrat edini slovenski finalist, saj se je Aljažu Peganu nastop povsem ponesrečil, ko je dvakrat pri peganu padel z orodja (11,45).

Ljubljana.
Telovadec Aljaž Pegan.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Italija.
Telovadec Aljaž Pegan.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Italija.
Telovadec Aljaž Pegan.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Telovadec Sašo Bertoncelj.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Bertoncelj je zadnji nastop sezone v Stuttgartu opravil tako, kot si je le želel. Na konju je prikazal kar dobro vajo in se s četrto oceno prebil v finale. Že zdaj je znano, da bo Bertoncelj sezono svetovnega pokala v skupni razvrstitvi končal med najboljšo trojico.

V Stuttgart se je v boj za zmago na drogu podal Aljaž Pegan, ki se je po zmagi na minulem pokalu v Osijeku na prvem mestu lestvice s 180 točkami izenačil s svetovnim podprvakom na drogu Nizozemcem Epkejem Zonderlandom. A kljub ponesrečenemu nastopu Pegan še ni izgubil vseh možnosti za skupno zmago; če ga želi Zonderland namreč prehiteti v skupni razvrstitvi, mora biti v sobotnem finalu najboljši, sicer si bosta tekmeca razdelila skupno zmago.

zza/ic/zza
© STA, 2009